Dykerimedicin och sportdykning http://kurser.ornhagen.se/

Du kanske är nybliven Open Water-dykare, Tech-diver eller du kanske har barn eller barnbarn som sysslar med sportdykning. Oberoende av vilken kategori du tillhör så kanske du skulle vilja tillbringa en vecka med en grupp dykintresserade läkare som dyker och går kurs. Några är experter på dykmedicin och nybörjare på dykning, andra är nybörjare på dykerimedicin och erfarna dykare. Några av deltagarna dyker inte ens. Det vi har gemensamt är att vi är intresserade av vad som händer i kroppen när vi dyker.

Kursens/resans grundtanke är att läkare, som kommer i kontakt med dykare i samband med friskintyg eller skador, skall få vidareutbildning och ökad erfarenhet av egen dykning. Tidigare erfarenheter av att blanda experter och lekmän med samma grundintresse har varit mycket goda och samtalsämnena vid måltiderna har spänt från det enkla till det komplicerade, som kanske inte ens har något svar. Som deltagande lekman deltar du i det du tycker verkar intressant. För läkare som vill ha uppgradering av sin EDTC-1 licens är deltagande i föreläsningar och laborationer obligatoriskt.

Resan med en kombination av sportdykning och utbildning har genomförts på olika exotiska dykmål sedan 2013. Foton från tidigare kurser finns på http://kurser.ornhagen.se

Resan 2019 går till Maldiverna och ön Reethi Faru. Vi lämnar Sverige torsdag 28 februari. Landar med sjöflyg utanför ön vid lunchtid dagen därpå. Hemresan erbjuder en övernattning i huvudstaden Male med besök på intressanta platser och vi landar sedan i Sverige söndagen 10:mars. Under de mellanliggande dagarna hinner vi med 8 båtdyk, fyra olika laborationer, 90 minuter föreläsningar varje dag, besök vid tryckkammare, luncher och måltider med spännande samtalsämnen som du själv är med och påverkar.

Schemat för resan 2019 är inte fastställt, men kommer att likna schemat 2017.

    Pris i delat dubbelrum 28 895 SEK  Dykpaket 7500 SEK

Mer info om  resan på www.scubatravel.se/cms-assets/documents/ST-SWE-Dykerimedicin%20Maldiverna%202019.pdf