Svensk dykerihistorisk förening

Uppdaterad 2018-01-07

SDHF har nu fått en egen hemsida www.sdhf.se                                                                                Gamla loggan

Innehållsförteckning:

- Allmän information   Uppläst text om Dyktankhuset

- Stadgar för SDHF

- Bli medlem

- Föreläsningsaftnar på Dyktankhuset.

- Diverse texter om Dyktankhuset och SDHF

- Bilder från invigningen 990529
 

Klicka på bilderna nedan för att förstora.


 

 


Allmän information

Svensk dykerihistorisk förening startade 23:e maj 1979 med målsättningen att till eftervärlden rädda det gamla dyktankhuset som enligt Fortifikationsförvaltningens intentioner skulle rivas innan sommaren. Ett upprop i några dagstidningar och en inbjudan till personer som var intresserade av och i många fall sysselastta inom dykeriverksamhet i olika former resulterade i att en liten skara instiftade föreningen som bara fick en styrelse på två personer Bo Cassel sekreterare och Hans Örnhagen ordförande, med uppdrag att nå föreningens målsättning dvs rädda dyktankhuset till eftervärlden.

Den 11:e April 1997 är ett annat märkesdatum vad gäller dyktankshuset. Då presenterades Dr Claes Lindemarks bok om dyktankshusets aktiva tid och Sjöhistoriska museet gjorde officiellt känt att man nu hyr huset av Kungliga Djurgårdens förvaltning och att man så långsamt skall påbörja arbetet med att renovera huset för att möjliggöra en samling av dykerihistoriskt intressanta föremål tillsammans med Svensk Dykerihistorisk Förening.

Boken, "Svenska dyktankar" av Claes Lindemark, finns att köpa på Dyktankhuset (300:-).

Dyktankhuset och de dykerihistoriska samlingarna var öppet för första gången i samband med Skärgårdsmässan 29 - 30 maj, 1998. BLI MEDLEM

Vill Du vara med i Svensk Dykerihistorisk Förening så anmäl Dig till klubbmästaren Lars Gustafsson genom att sätta in årsavgiften 250:- (eller större summa) på PG 4400251-7, Svensk Dykerihistorisk Förening. Glöm inte ange namn och adress vid inbetalningen. Skriv också ett e-brev till info@sdhf.se och berätta att du vill bli medlem samtidigt som du anger namn, adress, telefon och e-postadress för kontakt med dig.Föreläsningsaftnar på Dyktankhuset.

Det finns möjlighet för Dykarklubbar och föreningar att ordna föreläsnings- och klubbaftnar på Dyktankhuset. Kostnaden är 60:-/person och minsta antal är 10 personer. . Då får ni kaffe och guidning. skriv till info@sdhf.se  eller kontakta mig per tel 0732503935.

 Till toppen på sidan.

Till första sidan